Klubbmästerskap

Klubben arrangerar varje år klubbmästerskap i Bruks, Lydnad och Rallylydnad. Reglerna för hur man kan erövra KM-pokalen skiljer sig lite mellan grenarna och ibland kan reglerna komma att ändras beroende på vilka tävlingar klubben arrangerar.
Nedan uppdaterar vi årets KM-upplägg för varje gren och år.

KM i Bruks 2019

För att delta klubbmästerskap i bruks gäller följande tävlingar som klubben arrangerar:

4 Maj 2019
- Tävling i lägre- samt högre klass spår.

Elitklass bruks samt alla som tävlar en gren som klubben själv ej arrangerar får välja vilken tävling man vill ha som KM-tävling, anmälan skall inlämnas till Robert Philipssen eller Kicki Söderqvist (tävlingssektorn) senast dagen innan deltagande.

KM i Tävlingslydnad 2019

För att delta klubbmästerskap i tävlingslydnad gäller följande tävlingar som klubben arrangerar:

12 Juli 2019
- Startklass - Klass 3

KM i Rallylydnad 2019

För att delta klubbmästerskap i rallylydnad gäller följande tävlingar som klubben arrangerar:

26 Maj
- Dubbla starter i nybörjar- och mästarklass.

8 Septmeber 2019
- Dubbla starter i fortsättning- och avancerad klass.

OBS! Tävlingen den 8 september blev inställd på grund av okänd smitta i Norge.

För de som vill tävla om klubbmästerskapet och tävlar i någon av de två klasserna gäller samma regler som för brukset. Man får alltså själv välja en tävling att ha som sitt KM, men detta  måste anmälas till Rallylydnadskommittén senast dagen innan tävlingen.

*Det bästa resultatet från dagen räknas.

Vandringspriser

Förutom klubbmästar-titlarna har Säffle Brukshundklubb och några vandringspriser:
Året Lydnadshund, Årets Brukshund, Årets Utställningshund, Hoss Cup & Tuppens Pris.

Priserna delas årligen ut i samband med årsmötet, och för att erhålla dessa priser krävs det av varje enskilt klubbekipage att själva skicka in sina tävlingsresultat till safflebkwebbansvarig@gmail.com

Inkomna resultat är alltså med och tampas om priserna.

Hoss Cup

Detta är ett vandringspris som erövras av det klubbekipage som är först under året med att bli uppflyttade från Appellklass till Lägre klass inom spår, sök eller rapport. Priset delas årligen ut i samband med vårt årsmöte.

Tuppens Pris

Detta är ett vandringspris som tilldelas det ekipage som gjort flest starter i bruks under året. Priset delas årligen ut i samband med vårt årsmöte.

Årets lydnads/rally/bruks/utställningshund

Dessa vandringspris tilldelas de hundar med bäst/flest bäst resultat på tävlingar under hela året.